Přihlášení

Litva, Lotyšsko, Estonsko nově v nabídce Pošty bez hranic od 135 Kč

Baltské země na vzestupu v on-line nakupování

Baltské země se poslední dobou dostaly do hledáčku českých a slovenských e-shopů. Trojice menších zemí, které dají dohromady 6,1 milionu obyvatel, má velký potenciál v on-line nákupech. V Estonsku má e-commerce dokonce druhý nejvyšší podíl na HDP ze všech zemí Evropské unie (9 %). Alespoň jednou za rok nakoupí on-line polovina obytel Litva, Lotyšska a Estonska.

Nejen, že jsou obytelé baltských států zvyklí nakupovat on-line, ale také rádi nakupují v zahraničních e-shopech. Podle E-commerce Europe nakupuje pravidelně až 30 % lidí v zahraničních e-shopech. Díky nízké konkurenci mezi e-shopy jsou trhy otevřené pro expanzi českých a slovenských e-shopů, jak jste se mohli dočíst na webu CzechCrunch o vstupu na trhu v podání Bonami nebo Notina.

Jako vždy pro Vás vybíráme dopravní partnery, kteří patří mezi oblíbené na daných trzích. Proto jsme si vybrali pro spolupráci dopravce Itella, který nabízí jak doručení domů tak výdejní boxy Smartpost, díky kterým si mohou adresáti vyzvednout zásilky kdykoliv a které jsou extrémně oblíbené ve všech třech zemích, jak ukazuje statistika společnosti Kantar níže.

Zdroj: Kantar survey

Přestože jsou baltské země už poměrně vzdálenou destinací na evropské poměry, doručení probíhá v režimu D+3/4 v případě Litvy a Lotyšska, D+4/5 v případě Estonska.

Ceny začínají už na 135 Kč / 5,40 € za zásilku

Aktualizovali jsme všechny ceníky pro zmíněné země. Zásilku je možné pojistit i poslat na dobírku. Doporučjeme ale implenetovat možnost platit kartou přímo v košíku, on-line platby jsou ve všech státech oblíbené.

Itella depo, zdroj: Itella.ee

Rozměry zásilek. Mějte výdejní boxy na paměti

Rozměr zásilek se liší v závislosti na tom, jestli posíláte zásilku domů nebo do oblíbených výdejních boxů.

Maximální rozměr zásilky u přepravce Itella:  

  • Doručení domů: 120x60x60 cm. Max. délka nadrozměrné zásilky s příplatkem je 180 cm.
  • Doručení do boxů: 59x36x60 cm

TIP: Výhodně nakoupíte obalový materiál na Frogpack.cz. Dovezeme Vám ho zdarma s dalším svozem zásilek. Obyvatelé baltských států si potrpí i na udržitelnost. Potěší je, když jako výplň použijete recyklovaný papír FiLLip Box nebo papírové lepící pásky, které mohou snadno zrecyklovat společně s krabicí.

Smartpost Itella, zdroj: Itella.ee

Vlastní adresa pro zpětné zásilky v každé zemi

Ve všech státech pobaltí nabízíme zpětné adrese. Pro jejich aktivování je nám napište na obchod@postabezhranic.cz. Využití zpětné adresy je zpoplatněno za 59 Kč / 2,36 € za zásilku. Při využití zpětné adresy nazapomeňte do adresy napsat Vaše ID pro zpětné zásilky, které je povinné uvádět od 1.11. 2021.

Posílejte zásilky na přímo nebo využijte fulfillment

Zásilky můžete zadávat všemi způsoby (manuálně, CSV importem nebo přes API). V naší API dokumentaci najdete čísla přepravců i nabízená výdejní místa. Potřebujete pomoci s integrací nebo se zavedením nového dopravce? Napište nám, společně najdeme cestu.

TIP: Zajistíme vám klidně celou logistiku od skladování, balení i expedování. Díky našemu projektu Fulfillmenton můžete vše, nebo jen část, nechat na nás. Fulfillmenton sdílí klientské rozhraní s Poštou bez hranic, takže nebudete muset vytvářet další firemní účty.