Přihlášení

Příplatky za balení do strečové fólie u německého DHL od 1. 1. 2024

Jak jsem Vás již dříve upozorňovali, německý dopravce DHL má velmi striktní pravidla pro balení zásilek. Pokud tato pravidla nebudete dodržovat, účtované příplatky mohou zvednout cenu za zaslání zásilky až šestinásobně! 

Od 1. 1. 2024 budou nově zásilky zabalené ve strečových foliích jakékoliv barvy účtovány automaticky s příplatkem za atypickou zásilku ve výši 600 Kč. Podařilo se nám vyjednat, že ve vánoční sezóně nebude DHL vyžadovat okamžitou změnu obalových materiálů a bude akceptovat zásilky v bílé či průhledné fólii (ne však ve 100 % případů). Proto Vám doporučujeme vyměnit strečové fólie za kartonové krabice co nejdříve.

Není-li ve Vašich silách nahradit obalový materiál, můžete využít služeb německého dopravce DPD či Trans-o-flex, kteří nemají nároky na balení zásilek tak striktní.

Jaké zásilky jsou považovány německým DHL za atypické?

Obecně lze říci, že zásilky, které jakýmkoliv způsobem omezují hladký posun balíku na pásovém dopravníku, jsou označeny za atypické. Nemusíte měřit součinitel tření, ale doporučujeme se mimo strečové fólie také vyhnout nepravidelným tvarům balení a boxům, které nejsou hladké. Rozhodně neovazujte krabice provázky. Ideálně využijte kartonovou krabici a lepicí pásku 📦. Více informací najdete v našem článku.

Štítek patří na největší stranu zásilky

Současně nezapomeňte lepit štítek na největší stranu zásilky, v případě, že si lepíte cílové štítky DHL sami. Bude-li štítek umístěn na jiné straně zásilky nebo bude nečitelný či přehnutý, bude Vám účtován příplatek 15 Kč. Doporučení pro správné lepení štítků najdete také v tomto článku.