Přihlášení

Jak správně balit zásilky pro německé DHL?

Věděli jste, že dopravce DHL má poměrně striktní nároky na balení zásilek, které přijme do přepravy? Na základě laboratorních měření byly některé strech fólie označeny jako nevhodný obalový materiál, a to z důvodu vysokého součinitele smykového tření při kontaktu s pásovým dopravníkem. 🔬

Proč nebalit zásilky do strech fólie?

Fyzikální fanoušky jistě tato fakta nadchnou, Vaše logistické oddělení už tak ne. Zásilky obalené do strech fólie v některých případech (v případě černé fólie vždy) německé DHL doručuje s příplatkem za atypickou zásilku. Přeprava kilogramové zásilky se tak může prodražit až o 600 Kč. Proto Vám doporučujeme vyhnout se balení zásilek nejen do černé strečové fólie, nejlépe nebalte zásilky do fólie vůbec. Investice do obalového materiálu se Vám v případě DHL jistě vrátí. 

Co považuje DHL za atypické zásilky

Obecně lze říci, že zásilky, které jakýmkoliv způsobem omezují hladký posun balíku na pásovém dopravníku, jsou označeny za atypické. Nemusíte měřit součinitel tření, ale doporučujeme se mimo strečové fólie také vyhnout nepravidelným tvarům balení a boxům, které nejsou hladké. Rozhodně neovazujte krabice provázky. Ideálně využijte kartonovou krabici a lepicí pásku 📦. Nezapomeňte nalepit štítek na nejdelší stranu balíku (v případě, že využíváte štítky cílového dopravce).  

Vizualizace zásilek, které považuje německé DHL za atypické. Více v Návodu, jak balit zásilky (pouze DE)

Podmínky DHL neplatí pro DHL freight

Výše uvedené se ale netýká nadrozměrných a paletových zásilek přepravovaných dopravcem DHL freight po České republice, který naopak vyžaduje, aby byla zásilka dostatečně zabezpečena a upevněna na paletě, nejlépe pomocí strečové fólie.