Přihlášení

Specifika balení německých zásilek doručovaných DHL

Není dopravce jako dopravce. Německé DHL má velmi striktní pravidla pro balení zásilek i jejich označování štítkem. V případě jejich nedodržení jsou za zásilky účtovány příplatky. Chcete-li se vyhnout zbytečnému navýšení ceny za doručení zásilky, řiďte se následujícími pravidly, v nichž jsme vám shrnuli to, jak má správně zabalená zásilka vypadat. Nezapomeňte, že se tato se pravidla vztahují také na zpětné zásilky.

Zásilky balte do kartonových krabic

Abyste se vyhnuli příplatku za atypickou zásilku, dejte zásilku nejlépe do kartonového obalu s pravidelným tvarem (krabice). Za standardní zásilku je považován také tubus do délky 120 cm s průměrem od 5 do 60 cm. Delší tubusy s větším průměrem už ale spadají do kategorie atypické zásilky. Na zásilky nevyužívejte vázací pásky ani je nepřevazujte provázky, vyhněte se použití kraftových lepících pásek.

Menší zásilky můžete balit do flyer bagu či pevné obálky

Posíláte-li menší zásilky, můžete ušetřit na balném, využijete-li pevnější kartonové obálky nebo flyerbagy. Oba způsoby balení jsou limitovány váhou 2 kg.

Nebalte zásilku do strečové fólie

Jestliže jste zvyklí vaše zásilky obalovat do strečové fólie, musíte v případě německého DHL počítat s příplatkem za atypickou zásilku, který výrazně převyšuje cenu za doručení zásilky. Výjimku nemá žádná barva ani provedení fólie, příplatek tak bude účtován za bílou, průhlednou i černou fólii.

Umisťujte štítek vždy na největší stranu

Přepravní štítek umisťujte vždy na největší stranu krabice na hladkou plochu. Štítek nemůže být umístěn přes hranu krabice ani přes spoj dvou kartonových klop.

Na krabici nesmí být umístěn starý přepravní štítek nebo jiný štítek s čárovým kódem. Na tuto skutečnost nezapomeňte upozornit zákazníky při vrácení zboží, protože často zapomenou původní štítek odstranit.

Doporučujeme si podrobně nastudovat pravidla balení zásilek, které připravilo přímo DHL a díky němuž můžete ušetřit jednotky i desítky EUR za příplatky účtované navíc. Aktuální výši příplatků vždy najdete v německém ceníku stejně jako rozměrové limity pro standardní i nadrozměrné zásilky.