Přihlášení

Nový standard pro lepení štítků. Štítek patří vždy na největší stranu

Scanování zásilky

Pokud posíláte zásilky už nějaký pátek, víte, že doručování vládne co možná největší automatizace. Jedním z požadavků, který se množí ze strany dopravců, je umístění štítku tak, aby byl lehce čitelný pro automatizované brány.

Kam správně lepit štítek

Každá zásilky projde na cestě do zahraničí několika skenery. Ty, kterými jsou vybaveni dopravci na depech, jsou už dnes často automatické a snaží se ulehčit práci lidem. Aby vše proběhlo správně, svižně a efektivně, je potřeba, aby byl štítek vždy umístěn na největší straně zásilky.

Pokud je štítek na menší straně, může se zpracování zásilky zdržet, případně může být naúčtovaný příplatek ze strany dopravců na opravu štítku zásilky.

Obr.: Příklad umístění štítku

Na co si dát ještě pozor při lepení štítku?

Používejte kvalitní štítky
Cesta zásilky za hranice může být pro krabici i štítek náročnější. Klidně si otestujte více typů štítků. Ten který vydrží nejvíce, bude ten nejlepší.


Nelepte štítky na přehyby zásilky
Pokud to jinak nejde (např. malá krabice), dbejte na to, aby byl celý čárový kód na jedné straně a nebyl v přehybu.


Nepoužívejte jeden štítek dvakrát
Nalepili jste štítek omylem jinak, ale podařilo se vám jej strhnout? Už jen nepoužívejte, lepidlo na štítku už nemusí pevně držet a štítek se může na cestě poškodit nebo strhnout. Takovou zásilku je pak těžké identifikovat v množství zásilek v přepravě.


Skladujte štítky bezpečně
Štítky ideálně skladujte ve stabilních podmínkách a nevystavujte je mrazu ani extrémně vysokým teplotám. Špatným skladováním může změnit lepidlo své vlastnosti a nemusí dobře držet.


Neposíláte často? Pořiďte si štítky na A4
Pokud nemáte e-shop, možná posíláte jen pár zásilek a nedisponujete speciální tiskárnou. Využít můžete klasický papír A4, na kterém jsou připravené štítky (např. 9 štítků na A4).