Přihlášení

Shrnutí novinek a změn od 1.1. 2022

Rok 2022 bude pro Poštu bez hranic plný změn, a protože jsme jich za poslední měsíce a týdny představili hned několik, přinášíme Vám souhrn všeho důležitého, co se změní od 1.1. 2022. Změny řadíme od nejstarší po nejnovější v tom pořadí, v jaké jsme je publikovali v novinkách Pošty bez hranic.

1. Velké změny ve zpětné logistice

Pokud Vaši zákazníci (adresáti) zásilku vracejí, využijí naše zpětné adresy v zahraničí. Od 1.1. 2022 nastává změna v těchto zpětných adresách, kdy je nutné, aby adresa obsahovala Váš identifikátor pro zpětnou logistiku. Kde najdete správné znění adres a Vaše ID pro zpětnou logistiku se dozvíte v článku z října.

Přejít na článek

2. Změny zpětných adres a nové země k dispozici

V řijnu a v prosinci jsme psali o změnách ve zpětných adresách. Některé jsme změnili a také jsme nové zveřejnili. Seznam změn najdete v článku. Připomínáme, že všechny zpětné adresy najdete i nápovědě klientského účtu ve správném znění pro Vaší firmu.

Přejít na článek

3. Stornované zásilky – jak s nimi pracovat a kdy jsou zpoplatněny

Na začátku listopadu jsme věnovali článek stornování zásilek. Pokud zásilku čas od času musíte stornovat, přečtěte si, jak to udělat správně a bezplatně.

Přejít na článek

4. Do Litvy, Lotyšska a Estonska můžete posílat nyní výrazněji levněji díky novému dopravci

Skvělá zpráva přišla na začátku Vánoční sezóny. Dokončili jsme implementaci dopravce Itella pro Litvu, Lotyšsko a Estonsko. Do té doby bylo možné posílat zásilky pouze přes „exportní balík“ dopravců DHL a DPD. Výrazně tak klesla cena za zásilku, která se začíná na 135 Kč při doručení do boxů, které jsou v baltských státech extrémně oblíbené.

Chcete do Pobaltí expandovat a přizpůsobit na nabídku na míru? Napište nám na obchod@postabezhranic.cz.

Přejít na článek

Přejít na ceník

5. Alzaboxy nově v síti SPS na Slovensku

S velkou novinou jsme přišli o na konci listopadu. Díky implementaci Alzaboxů v rámci dopravce SPS na Slovensku můžete využít celou síť boxů největšího českého e-shopu. Pozor si dejte na dobírkové zásilky, které zatím nelze do Alzaboxů posílat.

Přejít na článek

6. Změny cen u šesti dopravců

Menší radost už udělaly aktualizace cen u šesti dopravců v pěti zemích. Dopravci tím reagují na zvyšující se náklady. Nové ceny budou platit od 1.1. 2022. Přehled všech změn jsme sepsali do článku.

Přejí na článek

7. Aktualizace VOP Pošty bez hranic

V půli prosince jsme aktualizovali všeobecné obchodní podmínky platné od 1.1. 2022. Jejich znění najdete jako vždy na adrese postabezhranic.cz/VOP.pdf