Přihlášení

Alzaboxy na Slovensku nově v naší nabídce. Aktualizujte i seznam InPost Paczkomatů

Dnes pro vás máme hned dvě důležité novinky týkající se výdejních boxů, jejichž obliba roste.

Slovensko – Alzaboxy v síti SPS

V minulých týdnech jste možná zaznamenali informaci o doručování zásilek Slovak Parcel Service (dále jen SPS) do Alzaboxů na Slovensku. Jak víte, SPS je v naší nabídce skoro od začátku našeho působení a díky tomu můžeme klientům Pošty bez hranic nabídnout doručení do Alzaboxů také.

SPS upozorňuje, že zatím není možné poslat zásilku do Alzaboxů na dobírku. Alzaboxy poznáte v seznamu ID výdejních míst tak, že mají na začátku ID písmena „AB“, takto můžete oddělit Alzaboxy od jiných míst.

Ceny SPS na výdejní místa se tímto nijak nemění.

Zdroj: Slovak Parcel Serivce

Polsko – rozlišování Paczkomatů a Paczkopunktů

Paczkomaty, neboli výdejní boxy polského dopravce InPost můžete využívat už více než 2 roky. Dbejte opatrnosti při nabídce výdejních boxů InPostu ve vašem systému nebo košíku e-shopu. Paczkomaty mají totiž své sourezence Paczkopunkty, přičemž rozdíl je v tom, že z Paczkopunktů lze zásilky pouze odesílat, neslouží pro výdej zásilek.

Abyste vyřadili Paczkopunkty ze své nabídky, je třeba aktualizovat seznam výdejních míst, který je k dispozici v API dokumentaci. Pokud si seznam aktualizujete pravidelně, máte vystaráno.

Ceník posílání zásilek do Polska

Zdroj: InPost.pl